Geld verdienen met een affiliate webshop

Geplaatst op 04-12-2021

Wilt u geld verdienen met affiliate marketing, dan kunt u een affiliate webshop starten. Met een affiliate webshop maakt u als tussenpersoon reclame voor verschillende producten. Wanneer een bezoeker de intentie heeft om een product aan te schaffen, navigeert hij via een affiliate link op uw website naar de website van de daadwerkelijke aanbieder van het product.

In de affiliate link zit een code verwerkt waarmee de verkoop kan worden gekoppeld aan u als tussenpersoon. Wanneer u zich aanmeldt bij een affiliate netwerk zoals Daisycon of TradeTracker, krijgt u toegang tot een groot aantal banners en links waarmee u reclame kunt maken. U krijgt dan ook toegang tot een controlepaneel waarmee u zich kan aanmelden bij campagnes en waarbinnen u uw verdiensten kunt zien.

Wanneer er een bepaald bedrag binnen uw account wordt bereikt, kunt u worden uitbetaald. U kunt het geld naar uw bankrekening laten overschrijven. Zolang wekelijks de betalingsdrempel wordt bereikt, kunt u het verdiende geld wekelijks naar uw bankrekening laten overschrijven.

Om u te helpen bij het succesvol opzetten van een affiliate webshop heeft Vrolijk Internet Services een script ontwikkeld. Op de website van Vrolijk Internet Services schaft u het script aan. U kunt op de website ook een handleiding vinden.

Wanneer u nog geen webhosting heeft voor het affiliate script, dan kunt u de webhosting samen met het script aanschaffen. Vrolijk Internet Services zal het script dan voor u op uw nieuwe hostingpakket installeren, zodat u deze technische handelingen niet hoeft uit te voeren als u dat niet wilt.

U kunt productfeeds via het script ophalen, waarmee de affiliate webshop automatisch wordt gevuld met producten. Dit kunt u geheel geautomatiseerd en periodiek door het script laten doen. Daarbij is het mogelijk om zelf rubrieken binnen uw webwinkel aan te maken en de in de productfeeds gebruikte rubrieken te koppelen aan uw eigen rubrieken.